Fietsbureaustoel: Hometrainer voor aan/onder je bureau

Hoeveel uur per dag breng jij zittend door? Grote kans dat dit veel te veel uren is. De meeste mensen die achter een computer werken, zitten simpelweg te veel uren op een dag.

Wist je al dat het menselijk lichaam helemaal niet gebouwd is om langdurig te zitten? Alleen al daarom is het advies om een goede hometrainer voor onder je bureau te kopen.

Wat een hometrainer voor onder je bureau is? Dit is een fiets bureaustoel.

Je kunt dit zien als een combinatie tussen een bureaustoel en een hometrainer. Doordat zo’n stoel in tal van varianten verkrijgbaar is, heb je meer dan voldoende om uit te kiezen.

In dit artikel laten wij je graag kennismaken met de beste fietsbureaustoelen van dit moment.

Wat heb je aan een fietsbureaustoel?

deskbike_bureaufiets
 • Je komt tijdens het zitten/werken in beweging. Doordat je benen voortdurend rondjes draaien, blijft de bloeddoorstroom in je benen goed. Mocht je de gehele dag zitten, is dit van negatieve invloed op de doorstroming van het bloed in je benen. Met een goede hometrainer voor aan je bureau voorkom je dus deze slechte doorbloeding.
 • Je zit aangenaam. Over het comfort hoef je je bij een fietsbureaustoel geen zorgen te maken. Een bureaustoel zit heerlijk en is – in veel gevallen – ook nog naar wens te verstellen. Met dank aan de verstelbaarheid stel je deze fiets volledig op je eigen voorkeuren in.
 • Fietsen aan je bureau is gezond. Het belangrijkste voordeel is toch wel dat fietsen erg gezond is. Als je aan je bureau kunt fietsen, geniet je dubbel van dit voordeel. Je bent namelijk gezond bezig, maar je kunt ondertussen ook nog je werk afmaken. Gezond en efficiënt werken: dat is mogelijk met een hometrainer aan je bureau.

Hoe kun je aan je bureau fietsen?

Spreken bovengenoemde voordelen je wel aan? Dan is het goed om te weten dat je ook nog uit vergelijkbare producten kunt kiezen.

Zo kun je ook voor een zogeheten stoelfiets kiezen. Dit is een kleine fiets die je onder je bureau kunt zetten, waarna je kunt fietsen onder je bureau.

Bij een stoelfiets neem je wel ‘gewoon’ plaats op je normale bureaustoel.

Tevens is het mogelijk om te kiezen voor een hometrainer met bureau. Bij dit product krijg je zowel een hometrainer als een bureau geleverd.

Dit bureau zit aan de hometrainer vastgemaakt, waardoor je tijdens het fietsen kunt werken. Of tijdens het werken kunt fietsen; het is maar net hoe je het ziet.

Waar onze voorkeur naar uit gaat? Onze voorkeur gaat toch wel naar de fietsbureaustoelen, ook wel bureaufietsen genoemd, uit.

Dit heeft puur met bovengenoemde voordelen te maken. Maar, let op: sommige modellen dragen zowel het label ‘stoelfiets’ als ‘fietsbureaustoel’.

Voor meer informatie hierover verwijzen wij je naar het laatste product uit onderstaande top 3.

De beste fietsbureaustoelen van dit moment

Wil je gezonder bewegen en meer in beweging komen? Dan is de aanschaf van een hometrainer voor aan je bureau absoluut een aanrader.

Wij willen je hierbij graag aanraden om voor één van onderstaande fietsbureaustoelen te kiezen. Dit zijn volgens onze test namelijk de beste fietsbureaustoelen van dit moment.

1. Deskbike – bureaufiets

deskbike–bureaufiets

De kantoorfiets van het merk Deskbike was de eerste echte bureaufiets die uitgebracht werd. Het merk Deskbike heeft nog steeds het patent op deze fiets én heeft de fiets door de jaren heen verder doorontwikkeld.

Naar onze mening is dit dan nog steeds de beste hometrainer voor aan je bureau.

Met dank aan deze fiets geniet je tijdens het werken van voldoende beweging. Je stelt bovendien de fiets geheel naar wens in, waardoor je op een comfortabele manier kunt fietsen.

Ben je het fietsen na verloop van tijd zat? Geen probleem; deze bureaufiets beschikt over wieltjes.

Met dank aan de wieltjes verplaats je ‘m makkelijk naar een andere plek en pak je je normale bureaustoel er weer bij.

Ook is het ideaal dat je deze fiets aan je smartphone kunt koppelen. Met dank aan de bluetooth 4.0 verbinding biedt deze fiets daardoor nóg meer mogelijkheden.

Over de kleur zijn wij zelf ook te spreken; het goud staat luxe. Mocht je deze kleur niks vinden, kun je uit nog 16 kleurstellingen kiezen. Je kunt tevens uit drie maten kiezen:

 • Small: lichaamslengte van 140 tot 165 centimeter
 • Medium: lichaamslengte van 165 tot 185 centimeter
 • Large: lichaamslengte van 185 tot 215 centimeter

👍 Voordelen:

 • Naar wens verstelbaar
 • Comfortabel zadel
 • Voorzien van bluetooth 4.0
 • Inclusief gratis Deskbike app
 • Makkelijk verplaatsbaar dankzij de 4 wielen
 • In drie maten te verkrijgen

👎 Nadelen:

 • Alleen voor een hoog bureau geschikt
 • Geen goedkope fietsbureaustoel2. Schaffenburg Bureaufiets Deskbike

bureaufiets_deskbike_schaffenburg

Wil je dolgraag een hometrainer voor aan je bureau aanschaffen? Zie je het alleen niet zitten om hier relatief veel geld aan uit te geven?

Dan raden wij je deze bureaufiets van het merk Schaffenburg uit. Deze fiets is een stuk voordeliger dan de Deskbike (zie hierboven) en biedt veel voordelen.

Zo kun je deze fiets geheel naar wens verstellen. Met dank aan het zachte zadel geniet je bovendien van veel comfort.

Tijdens het fietsen zie je op het display ook nog eens je sportieve prestaties naar voren komen. Zo kun je zien welke afstand je hebt afgelegd, wat je snelheid is en hoeveel calorieën je al verbrandt hebt.

Het enige wat ons enigszins tegenstaat, is het maximaal belastbare gewicht. Als je meer dan 100 kilo weegt, kun je niet plaatsnemen op deze kantoorfiets. Als je minder weegt, is dit echter een meer dan prima kantoorfiets voor je.

Een fietsbureaustoel die bovendien in een unieke kleur uitgevoerd is; pastelgeel. Prachtig!

👍 Voordelen:

 • Comfortabel zadel
 • Voordeliger geprijsd
 • Zowel verstelbaar als opvouwbaar
 • Fraaie kleurstelling
 • Inclusief handig display

👎 Nadelen:

 • Maximaal gebruikersgewicht van 100 kilogram3. Tunturi Cardio Fit D10 Under Desk bike

tunturi_under_desk_bike

Heb jij een comfortabele bureaustoel? En zie je het daarom niet zitten om één van bovengenoemde hometrainers voor aan je bureau te kopen?

Dan kun je het beste kiezen voor een deskbike voor onder je bureau.

In dat geval kies je het beste voor deze deskbike van het merk Tunturi. Dit is volgens ons de beste hometrainer voor onder je bureau.

Bij deze hometrainer valt direct het prijskaartje op; deze variant is twee keer voordeliger dan de hierboven besproken variant van Schaffenburg.

Je geniet echter wel van heel veel gemak. Zo vind je voor deze deskbike gemakkelijk een plekje, aangezien de deskbike erg compact is.

Het is ook prettig dat je bij deze fiets zelf de weerstand in kunt stellen. Met dank aan de roterende massa van 5 kilogram kun je altijd op de gewenste manier trainen.

Tijdens het trainen monitort deze hometrainer bovendien de afstand, calorieën en tijd. Al met al een geweldige deskbike voor onder het bureau.

👍 Voordelen:

 • Erg compact
 • Je bepaalt zelf de weerstand
 • Voordelig geprijsd
 • Monitor registreert je prestaties
 • Perfect te combineren met een bureaustoel

👎 Nadelen:

 • De pedalen zijn niet super ergonomischWat is voor jou de beste fietsbureaustoel?

Wil je tijdens het werken in beweging kunnen komen? Dan is de aanschaf van een fietsbureaustoel ideaal.

Om de juiste keuze voor jezelf te kunnen maken, moet je een belangrijke afweging maken:

 • Wil je een hometrainer voor aan je bureau hebben? Dan kies je het beste voor de fietsbureaustoel van Deskbike of Schaffenburg. Met die fietsbureaustoelen kun je aan je bureau fietsen.
 • Wil je een hometrainer voor onder je bureau hebben? Dan kies je het beste voor de variant van Tunturi. Dat is een compacte deskbike waarmee je onder je bureau kunt fietsen. Om van deze deskbike gebruik te kunnen maken, heb je uiteraard wel een goede bureaustoel nodig.

Zet je wensen op een rijtje en bepaal naar welk soort hometrainer je voorkeur uit gaat. Veel fietsplezier tijdens het werken in ieder geval!

Bekijk ook: