Elektrische hometrainer – TOP 3

Wil je in jouw huis aan jouw uithoudingsvermogen werken? Dan is de aanschaf van een goede elektrische hometrainer aan te raden.

Het aanbod van elektrische hometrainers is vrij divers, dus wij zijn alvast voor jou op zoek gegaan naar de beste elektrische hometrainer!

Wat een elektrische hometrainer precies is? Dat is eigenlijk een zogeheten elektromagnetische hometrainer. De magnetische hometrainer maakt vaak gebruik van een ergometer, waardoor je de weerstand geheel naar wens in kunt stellen.

Met dank aan een elektrische hometrainer kun je dus zeer gericht trainen. Dat is zeker het geval als je voor één van onderstaande drie beste varianten kiest.

1. Focus Fitness FitBike Ride 2

fit_bike_ride_2_schuin_achter

De Ride 2 van Focus Fitness is volgens ons de beste elektrische hometrainer. Deze hometrainer is van een prima kwaliteit, biedt veel mogelijkheden en is relatief betaalbaar. Bovendien werkt de ergometer van dit apparaat erg magnifiek.

Met dank aan de ergometer weet je zelf de perfecte weerstand te selecteren. Deze weerstand kun je ook nog eens combineren met 12 trainingsprogramma’s.

Mede hierdoor kun je elke training geheel naar wens invullen. Ondertussen geniet je van een relatief groot display, waarop je allerlei waarden af kunt lezen. Denk hierbij aan de snelheid, het wattage, de afstand, de tijd en zelfs jouw hartslag.

Opvallend hierbij is het Heart Rate Control programma. Met dank aan dit programma voorkom je dat je buiten jouw trainingszone komt. Mocht je buiten de trainingszone komen, past dit programma direct de weerstand aan. Hierdoor weet je zeker dat bijvoorbeeld jouw hartslag nooit op een kritiek punt uit gaat komen.

Pluspunten:

 • Deze elektrische hometrainer is relatief betaalbaar
 • De ergometer werkt echt magnifiek
 • Je kunt uit 12 trainingsprogramma’s kiezen
 • Inclusief intuïtief Heart Rate Control programma
 • Inclusief duidelijk display

Minpunten:

 • De gemeten snelheid is niet super nauwkeurig
 • Het zadel van deze beste elektrische hometrainer is niet erg ergonomisch
2. Tunturi Star Fit E100 – Hometrainer – Ergometer

elekrtische hometrainer tunturi_star_e100

Wil je graag een goede elektromagnetische hometrainer aanschaffen? Dan is deze variant van Tunturi ook erg interessant. Deze hometrainer biedt interessante mogelijkheden aan en is geheel naar wens in te stellen. Dat begint eigenlijk al bij de instelmogelijkheden van het zadel.

Als je het zadel naar wens ingesteld hebt, begint het echte genieten. Je kunt uit 20 trainingsprogramma’s kiezen en uit maar liefst 24 weerstandsniveaus. Juist doordat je uit zoveel niveaus kunt kiezen, kun je elke training naar wens invullen. Het is hiermee ook echt mogelijk om heel gericht te trainen.

Verder beschikt deze beste elektrische hometrainer over een fijne hartslagsensor. Ook dankzij deze sensor weet je gericht én duurzaam te trainen. Ook de bidonhouder en de tablethouder zijn in onze ogen een prima aanvulling. Mocht je al iets ouder zijn, is deze magnetische hometrainer overigens ook ideaal. De opstap is vrij laag; ideaal wat ons betreft!

Pluspunten:

 • Je hebt de keus uit 20 trainingsprogramma’s
 • Inclusief hartslagsensor
 • Zadel is geheel naar wens te verstellen
 • Je hebt de keus uit 24 weerstandsniveaus (elektronisch verstelbaar)
 • Handig display

Minpunten:

 • Deze beste elektrische hometrainer is iets prijziger
 • Het monteren van de fiets duurt relatief lang
3. Fitbike Senator hometrainer

fitbike-senator-iplus

Ben je bereid om veel geld aan een goede elektrische hometrainer uit te geven? Dan is deze Senator van Fitbike voor je geschikt. Deze hometrainer biedt onwijs veel opties, maar is daardoor wel relatief prijzig.

Met deze fiets ben je in staat om zelf de weerstand te bepalen. Dit doe je op een elektrische manier, waarbij je een weerstand van 5 tot 350 watt in kunt stellen.

Nadat je dit gedaan hebt, kun je ook nog uit 12 verschillende trainingsprogramma’s kiezen. Ondertussen maak je gebruik van de hartslagfunctie, lees je waarden op het display af en heb je de beschikking over een tablethouder.

Pluspunten:

 • Je kunt de weerstand elektronisch bepalen
 • Je kunt uit 12 trainingsprogramma’s kiezen
 • Inclusief tablethouder
 • Prima kwaliteit

Minpunten:

 • Deze elektrische hometrainer is behoorlijk duur
Koopgids

Wil je de beste elektrische hometrainer aanschaffen? Kies dan bij voorkeur voor één van de drie hierboven besproken varianten. Deze varianten kennen een ideale elektronische magneetbediening, hebben een hartslagfunctie en bieden andere extra’s aan.

Let wel op: voor de beste elektrische hometrainer betaal je al snel meer een paar honderd euro. Wat je précies voor de fiets moet betalen, is wel afhankelijk van soort tot soort. Je hebt in ieder geval meer dan voldoende keuze!


Bekijk ook:

Plaats een reactie