Dunlop hometrainers – Alles wat je moet weten

Als je een beetje thuis bent in de wereld van sporten, heb je ongetwijfeld wel eens van de naam Dunlop gehoord.

Dit is onder meer een fabrikant van sportkleding, maar ook van tennisballen en producten voor squash, padel en badminton.

Daarnaast heeft Dunlop een tijd lang hometrainers geleverd. In dit artikel vertellen wij je graag meer over de hometrainers van het merk Dunlop.

Over het merk Dunlop

Dunlop logo

Het merk Dunlop is uitgegroeid tot één van de grotere sportmerken. Dit heeft het merk te danken aan de kwaliteit die het biedt, maar ook aan het diverse aanbod.

Let overigens wel goed op: er bestaan meerdere merken met de naam Dunlop. Zo is er ook een autobandenmerk dat deze naam draagt.

In hoeverre deze merken banden met elkaar hebben, is ons niet bekend. Feit is wel dat Dunlop in onder meer de tenniswereld een hele grote speler/partij is.

Het merk Dunlop heeft zich ook toegelegd op het fabriceren van fitnessproducten. In het aanbod van Bol.com zijn bijvoorbeeld allerlei fitnessartikelen van Dunlop te vinden, waaronder speciale sokken, bandages, zweetbanden en vergelijkbare producten.

Ook heeft het merk een tijdje hometrainers op de markt gebracht. Hoe het er nu met deze hometrainers voorstaat? Niet al te best, maar daar vertellen we je hieronder graag meer over.

Het aanbod van Dunlop hometrainers

Dunlop hometrainer

In het verleden heeft Dunlop meerdere interessante hometrainers op de markt gebracht. De Dunlop Concept 1200 en de Dunlop Cardio 900 zijn hier goede voorbeelden van.

Deze Dunlop hometrainers werden vrij populair en waren onder meer voor de thuissporter ideaal.

Wat bij de Dunlop hometrainers vooral opviel, was de eenvoud. De hometrainers werden zo simpel mogelijk gehouden, waardoor ze ideaal voor thuissporters waren.

Daarnaast was het merk hierdoor in staat om de prijzen van de Dunlop hometrainers laag te houden.

Het was je mogelijk al opgevallen, maar we praten in dit artikel inderdaad in de verleden tijd. Dunlop biedt namelijk sinds enige tijd helemaal geen nieuwe hometrainers meer aan.

Waarom Dunlop dit niet meer doet? Dat is ons niet helemaal duidelijk. Wij vermoeden dat dit te maken heeft met een gewijzigde bedrijfsvoering.

Een wijziging die op zich goed voor te stellen is, aangezien de wereld van hometrainers behoorlijk verzadigd is geraakt. Meerdere grote partijen maken hier de dienst uit, waardoor het lastig is om je als kleiner merk nog te onderscheiden.

Het is in ieder geval jammer dat je geen hometrainers van Dunlop meer nieuw kunt kopen. Zoals hierboven al gesteld, was de prijs-kwaliteitsverhouding van de Dunlop hometrainers prima te noemen.

Hier moeten we wel een belangrijke kanttekening bij plaatsen. De hometrainers die Dunlop jaren terug uitbracht, voldeden toen aan de eisen.

Deze eisen zijn door de jaren heen echter volledig veranderd, waarbij de hometrainers vooral een heel stuk slimmer zijn geworden. Een Dunlop hometrainer kan dan ook niet meer op tegen de moderne hometrainers.

Een Dunlop hometrainer tweedehands kopen

Wil je per sé een Dunlop hometrainer hebben? Of ben je online toevallig een tweedehands Dunlop hometrainer tegengekomen? In beide gevallen is het zaak om heel kritisch te zijn.

Dit heeft onder meer met bovenstaand punt te maken: de veroudering van de modellen van Dunlop.

Doordat dit merk al geruime tijd geen nieuwe hometrainers meer op de markt brengt, zijn alle hometrainers van dit merk enigszins verouderd.

Zorg dat je kritisch bent

Daarnaast moet je heel kritisch kijken naar de advertentie van de tweedehands hometrainer.

Om welke hometrainer van Dunlop gaat het bijvoorbeeld precies? En wat zijn de specificaties van die hometrainer? Als je weet om welk model het gaat, vind je via Google de specificaties van het apparaat.

Vraag in ieder geval zoveel mogelijk informatie op aan de verkoper. Vraag bijvoorbeeld om meerdere foto’s, vraag of de hometrainer het nog doet en krijg daarmee een goed gevoel van de hometrainer zelf.

Uiteraard moet je ook nog een goed gevoel bij de verkoper krijgen. Je wilt geen kat in de zak kopen, dus zorg dat je ook op dit gebied kritisch bent.

Ook is het belangrijk om je eisen bij te stellen. Verwacht je bijvoorbeeld heel veel van een hometrainer? Dan is het niet logisch om voor een Dunlop tweedehands hometrainer te kiezen. Deze apparaten zijn verouderd en voldoen niet meer aan de huidige kwaliteitseisen.

Tot slot moet je ook goed naar het prijskaartje van de Dunlop hometrainer kijken.

Is het wel interessant om een dergelijk bedrag aan een tweedehands hometrainer uit te geven? Of kun je wellicht beter voor iets meer geld een compleet nieuwe hometrainer kopen?

Voor een goede nieuwe hometrainer betaal je momenteel absoluut niet meer veel geld. Zeker niet als je voor een goede goedkope hometrainer kiest.

Dunlop hometrainers handleidingen

Dunlop handleiding hometrainer

Heb je toevallig op zolder nog een Dunlop hometrainer staan? Of heb je een interessante Dunlop hometrainer tweedehands gekocht?

In beide gevallen is het goed voor te stellen dat je een handleiding van de hometrainer wilt hebben.

De enige optie die je hebt, is om via Google op zoek naar deze handleiding te gaan. Type hierbij het model van Dunlop in en voeg daar het woordje ‘handleiding’ aan toe.

Je komt nu mogelijk op een website uit waarop je de handleiding in kunt zien. Of eventueel de handleiding downloaden.

Dunlop hometrainers onderdelen

Hometrainer onderdelen

Is je huidige Dunlop hometrainer defect geraakt? Vind je het alleen zonde om de hometrainer helemaal weg te doen?

Dan kun je via internet op zoek gaan naar onderdelen voor je Dunlop hometrainer. Maar de kans dat je deze onderdelen gaat vinden, is waarschijnlijk erg klein.

De enige optie die je hebt, is om Marktplaats af te struinen. Mogelijk biedt iemand op Marktplaats nog oude onderdelen van een Dunlop hometrainer aan.

Voordat je een onderdeel koopt, moet je wederom kritisch zijn. Ga goed na of het onderdeel wel echt op je Dunlop hometrainer past. En ga ook goed na of dát onderdeel wel nog goed functioneert.

Al met al is het mogelijk om onderdelen voor een Dunlop hometrainer te kopen, maar makkelijk is het allerminst.

Je moet hier flink naar speuren en je moet kritisch zijn. Uiteraard moet je vervolgens ook nog het onderdeel op de juiste manier monteren/installeren.

Op zoek naar een betrouwbaar voor een Dunlop hometrainer? Klik dan snel op de knop hieronder:


Ook interessant:

1 gedachte over “Dunlop hometrainers – Alles wat je moet weten”

  1. ik heb een dunlop hometrainer cardio 1200 met stekkertje dat in de pulse outlet moet display doet het geeft alleen de pulse snelheid aan de rest blijft op nul staan zit alleen een Mode knop op kun je op drukken dan verspringt hij wel maar de tellers blijven op nul staan?

    Beantwoorden

Plaats een reactie