Christopeit hometrainer kopen – AL1 & AL2

Één van de vele fabrikanten van hometrainers is Christopeit. Dit Duitse merk doet al sinds zijn oprichting in 1976 zijn uiterste best om de beste hometrainers en fitnessapparatuur op de markt te brengen.

In dit artikel gaan we kijken naar de verschillende modellen en hometrainers van het Duitse merk Christopeit Sport!

Christopeit Sport hometrainers

christopeit-logo

Als je als bedrijf al bijna 50 jaar lang meegaat, dan kun je je misschien wel voorstellen dat ze aardig wat hometrainers op de markt hebben gebracht.

Dat vermoeden is dan ook volkomen juist! Het bedrijf bracht namelijk zijn eerste hometrainer op de markt in 1980, slechts twee jaar na de oprichting van het bedrijf!

Hoewel het bedrijf talloze hometrainers heeft uitgebracht zullen wij ons uitsluitend gaan richten op de Christopeit Sport AL 1 en de Christopeit Sport AL 2.

Christopeit Sport AL 1

christopeit_al-1

We beginnen met de Christopeit Sport AL 1. Deze sterke en stevige hometrainer is ontwikkeld voor mensen die hard aan hun conditie willen werken.

Maar wees daardoor maar niet bang dat hij niet geschikt is voor nieuwkomers.

Laten we even een uitgebreidere blik werpen op het apparaat.

Ontwerp

al-1-ergometer-hometrainer-ontwerp

Een van de eerste dingen die opvalt bij de AL 1 is het stijlvolle ontwerp. De fiets heeft twee uitvoeringen, een in het zilver en een in het zwart. Het apparaat is niet alleen stijlvol om te zien, maar is ook nog ontworpen met stevigheid en stabiliteit!

De stevige combinatie van kunststof en metaal zorgt ervoor dat dat het apparaat tegen een flinke druk bestand is. Zo kun je niet alleen veel sessies per week maken, maar kun je deze ook nog zo lang maken als je wilt.

Het toestel is te gebruiken tot een lichaamsgewicht van 150 kg. Hierdoor is het een van de stevigere modellen op de markt en maakt het apparaat perfect voor mensen die vechten tegen overgewicht.

Ook op het gebied van comfort is er goed geïnvesteerd en nagedacht. Zo zijn zowel het zadel als het stuur volledig te verstellen. Het zadel is gemaakt met een zachte gel waardoor deze lekker zacht zit. Hierdoor weet je zeker dat je comfortabel kun sporten!

De pedalen van de fiets zijn uitgerust met een antislip ontwerp en handige veiligheidsriempjes. Zo blijven je voeten gegarandeerd op de plek tijdens de training.

Ook over het opbergen van het apparaat is nagedacht. Dit kun je namelijk gemakkelijk doen door het toestel in de hoek van de ruimte te rollen met behulp van de transportwieltjes aan de bodem van het apparaat.

Vliegwiel en weerstandssysteem

christopeit hometrainer training

De letterlijke en figuurlijke drijfkracht achter elke goede hometrainer is uiteraard de combinatie van het vliegwiel en het weerstandssysteem. Als deze goed op elkaar zijn afgestemd dan ben je namelijk verzekerd van een soepele rit.

Dat is bij de Sport AL 1 dan ook absoluut het geval!

Deze hometrainer heeft namelijk een vliegwiel van maar liefst 9 kg. Het gewicht van het vliegwiel zorgt voor een soepele trap beleving. Hoe zwaarder deze namelijk is, hoe realistischer het aanvoelt. Ook is het zwaardere vliegwiel verantwoordelijk voor een groot deel van de stevigheid van het apparaat. Deze zorgt ervoor dat hij namelijk 150 kg aankan.

Het zware vliegwiel werkt ook perfect samen met het magnetische weerstandssysteem. De combinatie van deze twee dingen zorgt ervoor dat je kunt trainen op 8 verschillende weerstandsniveaus.

Deze weerstandsniveaus kun je eenvoudig met de hand instellen. Dit doe je door de knop onder de trainingscomputer naar links of naar rechts te draaien. Zo kun je altijd op het perfecte niveau trainen!

De trainingscomputer

Zo goed als elke hometrainer is vandaag de dag uitgerust met een trainingscomputer. Dit is dan ook bij de AL 2 van Christopeit het geval.

Deze trainingscomputer zorgt ervoor dat je tijdens jouw training de belangrijkste informatie direct te zien krijgt. De trainingscomputer laat je op het lcd-scherm namelijk de volgende data zien:

 • Snelheid
 • Tijd
 • Afstand
 • Verbrandde calorieën
 • Hartslag

De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handgrepen van de hometrainer. Hierdoor kun je precies op de hartslag trainen. Dit is vooral handig voor mensen die erop mikken om gewicht te verliezen en/of hun conditie te verbeteren.

Sommige hometrainers beschikken over voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s. Dat is helaas bij de Christopeit AL 1 niet aan de orde. Dit zorgt ervoor dat je je eigen trainingsprogramma zult moeten ontwikkelen en uitvoeren.

Conclusie

De Christopeit AL 1 is een makkelijk te gebruiken hometrainer. Er zitten relatief weinig functies op het apparaat wat misschien door sommige ervaren kan worden als een minpunt.

Toch is het apparaat een absolute aanrader. Vooral voor mensen die gewoon lekker willen sporten en hun conditie willen verbeteren kan het apparaat een goede uitkomst bieden. Zo heb je veel training voor een klein prijsje!
Christopeit Sport AL 2 Ergometer

christopeit_hometrainer_al2

We gaan door met het broertje van de AL 1, namelijk de Sport AL 2 Ergometer. Nu verwacht je misschien dat de twee apparaten nagenoeg identiek zijn, echter is dit niet helemaal waar!

De Christopeit Sport AL 2 heeft absoluut zijn eigen identiteit, voordelen en functies.

Ontwerp

Ik zal eerlijk toegeven dat het ontwerp van de AL 2 inderdaad veel lijkt op de van de AL 1. Het is dan ook wel een iconische look het merk neerzet.  

Ook de AL 2 is eveneens gemaakt van een stevige combinatie van kunststof en metaal. Hierdoor kan deze een gebruikersgewicht tot wel 150 kg aan. Dit zorgt er dus voor dat het apparaat geschikt is voor mensen die graag wat kilo’s kwijt willen raken.

zadel-al2

Verder zijn zowel het zadel als het stuur te verstellen zodat je op een comfortabele manier kunt sporten. Het zadel heeft een fijne gel structuur. Hierdoor is het comfort van het zadel nog hoger dan veel van zijn soortgenoten.

Weerstandssysteem en vliegwiel

christopeit_hometrainer

De AL 2 beschikt over een vliegwiel van 9 kg. Dit maakt het voor de fiets mogelijk bestand te zijn tegen het gebruikersgewicht van 150 kg.

Maar daar blijft het niet bij. Het vliegwiel zorgt namelijk samen met de magnetische weerstand ervoor dat je een soepele fietsbeweging kunt maken en je training fijn verloopt.

Maar nu gaan we toch wel naar de verschillen tussen de AL 1 en de 2 toe. De AL 2 heeft namelijk 17 weerstandsniveaus.

Dit zijn er dus een stuk meer dan de AL 1 heeft. Deze weerstandsniveaus zijn te bedienen via de trainingscomputer die voor bij het stuur zit.

Trainingscomputer

Hier komen we aan bij het belangrijkste onderdeel van de Christopeit AL 2; de trainingscomputer.

Naast dat je via de trainingscomputer gemakkelijk een van de 17 weerstandsniveaus kunt instellen is deze in staat om nog meer te doen. Zo kun je namelijk ook een van de 10 trainingsprogramma’s kiezen. De trainingsprogramma’s zijn duidelijk te selecteren op het goed verlichte lcd-scherm.

Op het scherm zie je ook in een oogopslag alle andere nodige informatie. Zo zie je hier:

 • Tijd
 • Afstand
 • Hartslag
 • Rotaties per minuut
 • Wattage
 • Verbrandde calorieën

De hartslag kan gemeten worden aan de hand van de hartslagsensoren die in de handvatten van de fiets zitten. Zo kun je perfect op een constante hartslag trainen, wat wonderen kan verrichten voor je conditie.

Als je langer en vaker gebruikmaakt van de hometrainer dan kan het goed zijn dat je die informatie niet per se nodig vindt. Als dit het geval is dan is de AL 2 namelijk uitgerust met een erge handige tablethouder. Hier kun je gemakkelijk je smartphone of tablet in kwijt. Zo kun je sporten en tegelijkertijd je favoriete films of series kijken!

Conclusie

De Christopeit Sport AL 2 lijkt in een aantal opzichten veel op zijn voorganger, de Sport AL 1. Beide hebben een vliegwiel van 9 kg, zijn te gebruiken tot 150 kg en hebben vrijwel hetzelfde uiterlijk.

Toch heeft de Sport AL 2 wel een voorsprong. Deze is namelijk voorzien van 10 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en heeft aanzienlijk meer weerstandsniveaus, namelijk 17. Hierdoor kun je een stuk doelgerichter trainen!
Tot slot

Het merk Christopeit timmert al bijna 50 jaar lang aan de weg. Het bedrijf is begonnen in 1978 met gewichten en andere fitnessapparatuur en kwam binnen twee jaar met zijn eerste hometrainer op de markt.

Een van de meest recente modellen zijn de Sport AL 1 en Sport AL 2. De twee apparaten komen op vrij veel vlakken overeen.

Toch is het zo dat de Sport AL 2 eigenlijk wel een streepje voor heeft op zijn voorganger. Dit komt onder andere door de hoeveelheid trainingsprogramma’s, weerstandsniveaus en de beschikking over een tablethouder.

Als met al zijn de hometrainers van Christopeit een prima aanschaf voor degene die serieus aan de slag wilt met thuis sporten!


Relevante onderwerpen:


1 gedachte over “Christopeit hometrainer kopen – AL1 & AL2”

 1. Geachte

  Ik heb de Hometrainer Christopeit Sport de AL 2
  ik heb deze overgenomen van een mevrouw die overleden is
  NU mis ik aan de onderkant van de display een batterij of dergelijke .want is niet aanwezig
  Kunt u me hierbij helpen .
  Bij voorbaatdank

  Beantwoorden

Plaats een reactie