Bureaufiets kopen? Beste kantoorfietsen (achter of onder bureau)

Heb je een kantoorbaan? Dan is de kans groot dat je veel te veel uren op een dag zittend doorbrengt.

Dit is slecht voor je lichaam, veroorzaakt lichamelijke klachten en is op de lange duur zelfs funest te noemen. Om problemen te voorkomen, is de aanschaf van een bureaufiets aan te raden.

Met een bureaufiets kun je onder je bureau fietsende bewegingen maken. Je lichaam komt hierdoor alsnog in beweging, waarbij meerdere spiergroepen ook tot ontspanning komen.

Je zit hierdoor ergonomischer, je lichaam krijgt het minder zwaar en je komt de werkdagen beter/makkelijker door.

Spreekt een bureaufiets je nu al aan? Dan is het goed om te weten dat je uit meerdere soorten bureaufietsen en kantoorfietsen kunt kiezen.

In dit artikel zetten wij alle varianten voor je op een rijtje. En laten we je direct kennismaken met de 7 beste kantoor hometrainers.

Met welke soort hometrainer kun je fietsen achter/onder je bureau?

Ben je op zoek naar een bureau hometrainer waarmee je in beweging kunt komen? Dan kun je uit onderstaande drie varianten kiezen.

De bureaufiets (ook wel deskbike of fiets bureaustoel genoemd)

Deskbike kopen

De bureau fiets is één van de populairste varianten. Dit is een soort van hometrainer, maar dan veel compacter uitgevoerd. Je zet deze hometrainer tegen je bureau aan, waarna je met je benen de trappers rond kunt laten bewegen.

Op deze manier kom je achter je bureau in beweging. Je bent ondertussen ook nog in staat om te werken, aangezien de deskbike een comfortabel zadel heeft.

Voor zo’n deskbike hoef je bovendien niet overdreven veel geld te betalen. Voor slechts een paar honderd euro heb je al een geweldige fiets bureaustoel.

Belangrijk voordeel is dat je zo’n deskbike op veel plekken kunt gebruiken. Maar, je hebt hier wel een relatief hoog bureau voor nodig.

Als je een normaal laag bureau hebt, merk je al snel op dat je knieën tegen de onderkant van het bureau aankomen.

Fietsen achter je bureau is met de deskbike in ieder geval een feestje. Je komt lekker in beweging en je ontlast je lichaam.

De stoelfiets (mini hometrainer voor onder je bureau)

Stoelfiets hometrainer

Een andere populaire variant is de stoelfiets. Een stoelfiets bestaat uit een frame met aan beide kanten een trapper.

Deze trappers moet je rond bewegen, net zoals je op een normale fiets zou doen. Je komt hierdoor in beweging, je ontlast je hele lichaam en je kunt ook nog aan je conditie werken.

Belangrijk voordeel van een mini hometrainer is de compactheid. Zo’n apparaat neemt nagenoeg geen ruimte in beslag, waardoor je ‘m onder elk bureau wel kwijt kunt. Fietsen onder het bureau is hiermee plots voor iedereen mogelijk.

Een bijkomend voordeel is dat een deskbike niet de hoofdprijs kost. Voor nog geen 100 euro ben je al de trotse eigenaar van een prima bureaufiets. De gemiddelde stoelfiets is hiermee een stuk voordeliger dan de gemiddelde bureaufiets.

Wil je een deskbike aanschaffen? Houd dan wel goed rekening met de vloer. Als er onder je bureau een gladde vloer ligt, kan de deskbike wegschuiven. Kies daarom altijd voor een deskbike waarbij je een antislip mat meegeleverd krijgt.

De hometrainer met eigen bureau

Laptoptafel bureaufiets

Wil je het helemaal goed doen? Dan kies je direct voor een hometrainer met eigen bureau.

Met een bureau fietstrainer geniet je van twee voordelen:

  • Je geniet van het comfort van een normale hometrainer. Een normale hometrainer heeft een aangename zit, onder meer door het ergonomische zadel. Ook is het bij zo’n bureau hometrainer mogelijk om onderdelen te verstellen, waardoor je een aangename houding aanneemt.
  • Je kunt goed werken. Doordat deze hometrainer over een volwaardig bureau beschikt, kun je tijdens het fietsen goed werken. Je neemt ook hierbij een aangename houding aan en het bureau biedt veel mogelijkheden. Wel is het goed om te weten dat per hometrainer bureau de afmetingen van het bureau verschillend zijn. 

Spreekt deze variant je aan? Houd er dan wel rekening mee dat zo’n hometrainer met eigen bureau relatief veel ruimte in beslag neemt.

Dit is dus zeker niet in alle situaties de beste keuze, maar het is wel dé hometrainer waar je gericht mee kunt trainen tijdens het werken. Of gericht mee kunt werken tijdens het trainen.

Dit zijn de beste bureaufietsen en kantoor hometrainers

Wil je tijdens het werken lekker in beweging komen? Met het oog op de gezondheid is dit iets dat wij aan alle werkende Nederlanders aanraden.

Met name als je een kantoorbaan hebt, is de aanschaf van een bureaufiets een absolute aanrader.

Maar, voor welke bureaufiets kun je nou het beste kiezen? Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 7 beste varianten, waarbij wij ook naar de ervaringen van andere kopers hebben gekeken.

Onze bevindingen delen wij graag met je in dit artikel.

1. Dreaver Stoelfiets

Dreaver Stoelfiets

De Dreaver Stoelfiets is wat ons betreft de beste deskbike van dit moment. Deze stoelfiets zet je onder je bureau, waardoor je onder je bureau naar hartenlust kunt trappen.

Je komt lekker in beweging, je kunt ondertussen doorwerken en je krijgt minder last van lichamelijke klachten.

Bijkomend voordeel is dat je bij aanschaf een antislipmat meegeleverd krijgt. De stoelfiets zelf is compact, multifunctioneel te gebruiken en van een prima kwaliteit.

Deze deskbike gebruik je overigens niet alleen onder je bureau, maar ook bijvoorbeeld als je op de bank zit. En voor deze beste deskbike betaal je net iets meer dan 5 tientjes!
2. VirtuFit Opvouwbare Bureaufiets

Virtufit Deskbike opvouwbaar

Heb je liever een heuse bureaufiets? Dan kies je het beste voor deze variant van VirtuFit.

Deze variant van VirtuFit is van een top kwaliteit, beschikt over een fijne rugleuning, is overal te gebruiken en stelt je in staat om soepel te trainen.

De trappers draaien feilloos rond, de fiets maakt nagenoeg geen geluid en je hebt de keuze uit 8 weerstanden.

Dit is wat ons betreft meer dan alleen een bureaufiets. Je kunt dit eigenlijk zien als een opvouwbare hometrainer, aangezien je met deze hometrainer gericht en veelzijdig kunt trainen.

Werken en trainen tegelijkertijd is nog nooit zo makkelijk geweest.
3. Flexisports Bureaufiets met eigen laptoptafel

Flexisports bureaufiets laptoptafel Deluxe

Als je op zoek naar een hometrainer met bureau bent, raden wij je deze variant van Flexisports aan. Dit is een volwaardige hometrainer inclusief een volwaardig bureau.

Op dit bureau zet je je laptop neer, waardoor je op een aangename manier kunt werken. Doordat dit een volwaardige hometrainer betreft, kun je ondertussen ook nog gericht trainen.

Belangrijk voordeel is dat deze bureaufiets over wieltjes beschikt. Je kunt ‘m hierdoor op elke gewenste plek op kantoor gebruiken.

En wil één van je collega’s ook in beweging komen? Dan is het goed te doen om deze bureaufiets met eigen laptoptafel met elkaar te delen.
4. Tunturi Cardio Fit D10

Tunturi Cardio Fit D10 deskbike

Gaat je voorkeur uit naar een héle compacte deskbike? Dan doe je er verstandig aan om de Tunturi Cardio Fit D10 te kopen.

Deze deskbike is onwijs compact uitgevoerd, onder elk bureau te gebruiken en stelt je in staat om lekker te bewegen.

De vormgeving van deze deskbike is uniek te noemen. De trappers zijn bijvoorbeeld niet te vergelijken met de trappers van de Dreaver Stoelfiets.

Je kunt deze variant eigenlijk meer zien als een crosstrainer in plaats van een hometrainer. De Tunturi Cardio Fit D10 biedt in ieder geval alle mogelijkheden om lekker te bewegen tijdens het werken.
5. VirtuFit V2 Opvouwbare Bureaufiets

Virtufit V2 opvouwbare bureaufiets

Wil je af en toe een bureaufiets gebruiken? Kies dan voor de VirtuFit V2 Opvouwbare Bureaufiets.

Doordat je deze bureaufiets op kunt vouwen, staat de bureaufiets in ieder geval nooit in de weg. En op de momenten dat je wilt trainen, staat deze deskbike direct voor je klaar.

De VirtuFit V2 beschikt over een heuse trainingscomputer. Met deze computer krijg je tijdens het trainen inzicht in alle trainingswaarden, zoals het aantal omwentelingen per minuut en de afgelegde tijd.

Voor deze hoogwaardige en handige bureaufiets betaal je nog geen 4 tientjes. Een prima prijs-kwaliteitsverhouding dus!
6. Luxari Stoelfiets

Luxari stoelfiets verstelbaar

Tijdens het werken eenvoudig in beweging komen, doe je met de Luxari stoelfiets. Deze stoelfiets is compact vormgegeven, staat zo stevig als een huis en is geheel naar wens in te stellen.

Bij deze stoelfiets is de weerstand instelbaar, waardoor je de training volledig op je wensen afstemt.

Deze stoelfiets beschikt ook nog over enkele handige extra’s. Zo is deze stoelfiets makkelijk op te bergen, beschikt deze fietstrainer over antislipkussentjes en over een handig display.

Op dit display lees je de trainingswaarden makkelijk af en kun je nóg gerichter trainen.
7. CAPITAL SPORTS Azura Desk Bike

Capital sports Azura desk bike hometrainer

Deze top 7 sluiten we af met de CAPITAL SPORTS Azura Desk Bike. Deze deskbike schuif je makkelijk aan je bureau, waarna je tijdens het werken in beweging komt.

Je geniet hierbij van een 7,5 kg zwaar vliegwiel, waardoor je behoorlijk intensief kunt trainen. Werken en tegelijkertijd aan je conditie werken? Het is mogelijk met de CAPITAL SPORTS Azura Desk Bike.

Deze deskbike is relatief groot, maar biedt wel het nodige gemak. Zo is het zadel erg comfortabel en stel je de fiets volledig naar wens in.

Het enige jammere is dat deze deskbike alleen geschikt is voor mensen die minder dan 100 kilogram wegen.
Waarom fietsen achter of onder je bureau?

Zittend werk uitvoeren; het is iets dat door onwijs veel Nederlanders gedaan wordt. Het is tegelijkertijd ook iets dat schadelijk is voor je lichaam. Het menselijke lichaam is namelijk niet gebouwd om te zitten.

Als je urenlang op een dag zit, is dit van grote invloed op je lichaam. Je benen zitten in een onnatuurlijke houding, je spant onbewust je rug- en nekspieren aan en de doorbloeding in je lichaam kan stokken.

Om deze redenen is het aan te raden om te fietsen achter of onder je bureau. Je brengt hiermee je benen in beweging, waardoor ook je rug meer ontspanning krijgt.

De trappende beweging zorgt ook voor een betere doorbloeding in je lichaam.

Tot slot kun je met een deskbike ook nog aan je conditie werken. Net zoals je dit met bijvoorbeeld een opvouwbare hometrainer of compacte hometrainer kunt doen.

Belangrijk voordeel van een deskbike is echter dat je dit apparaat tijdens het werken kunt gebruiken. Je vangt hiermee dus meerdere vliegen in één klap.

Ervaringen met de bureaufiets thuis en op kantoor

De ervaringen met een bureaufiets zijn bijzonder positief. Veel mensen die voor zo’n fiets aan/onder het bureau gekozen hebben, zijn hier uitermate over te spreken.

Veel mensen benoemen de ideale combinatie van werken en bewegen. Tijdens het werken is het normaal gesproken niet mogelijk om te bewegen, maar met een stoelfiets is dit dus wel het geval. 

Fietsen achter het bureau wordt door veel mensen als positief ervaren. Sommigen benadrukken hierbij ook dat ze door de bureaufiets een stuk geconcentreerder werken. 

Waar moet je op letten bij een bureaufiets?

Bureaufietsen kopen

Wil je graag fietsen onder of achter je bureau? Dan doe je er verstandig aan om een goede bureaufiets aan te schaffen.

Ten eerste moet je een keuze tussen de drie soorten bureaufietsen maken. Deze drie soorten hebben we reeds hierboven beschreven, inclusief enkele voor- en nadelen.

Wat voor jou de beste keuze is, hangt vooral van de situatie in je kantoor af. Heb je de ruimte voor een complete hometrainer met bureau? Of kun je beter voor een compacte deskbike kiezen?

Bepaal hierbij ook of je achter óf onder je bureau wilt fietsen. Dit gaat uiteraard hand in hand met de ruimte die je bij je bureau hebt. 

Ten tweede moet je goed naar de mogelijkheden van de bureaufiets kijken. Deze mogelijkheden moet je afstemmen op je eigen wensen.

Op welke manier wil je trainen? Wil je bijvoorbeeld zelf de weerstand kunnen bepalen? Of vind je het vooral van belang dat je ‘gewoon’ je benen kunt laten bewegen?

Tot slot raden wij je aan om goed naar de ervaringen van andere mensen te kijken. Zijn veel kopers tevreden over één specifieke deskbike? Dan is dat een goed teken. Bij onder meer onze partner Bol.com zijn over veel deskbikes de nodige reviews achtergelaten.

Overigens raden wij je graag nog één ding aan: zorg voor een goede antislipmat. Met name als je op kantoor een gladde vloer hebt, biedt zo’n antislipmat veel voordelen. 

Plaats een reactie