VirtuFit Low Entry Bike 1.1 – Een eerlijke review

Sporten. Het is een van onze favoriete bezigheden als drukke mens. En dat is maar goed ook, want regelmatig bewegen en sporten brengt een hoop verschillende voordelen met zich mee.

Zo kan het er voor zorgen dat je je fitter voelt, helpt het met het verliezen van gewicht en kweek je spiermassa.

Helaas hebben we lang niet altijd de tijd om uitgebreid naar de sportschool te gaan. Precies om deze reden zien we dan ook een toename in de verkoop van verschillende fitnessapparaten. Zo zijn hometrainers niet meer weg te denken uit onze huishoudens.

De VirtuFit Low Entry Bike 1.1 is een van deze hometrainers, en een erg geliefd model. Maar wat maakt deze hometrainer nu zo speciaal? En waarom zou je deze in huis halen?

In dit artikel gaan we het complete apparaat nalopen, bespreken en geven we je de voor- en nadelen van dit model.

Het ontwerp van de VirtuFit Low Entry Bike 1.1

virtufit-low-entry-bike-11

Laten we beginnen met het werpen van een blik op het meest voor de hand liggende; het ontwerp. De Low Entry Bike 1.1 heeft een mooi en sportief uiterlijk.

Het ontwerp is voorzien van de typische zwart met groene kleuren combinatie van VirtuFit. Deze is op een unieke ronde manier afgewerkt waardoor het apparaat perfect past in ieder interieur.

De fiets is gemaakt van een combinatie van kunststof en metaal. Het minimalistische ontwerp weegt daardoor dan ook een respectabele 30,5 kg. Hierdoor kan het toestel een gebruikersgewicht aan tot maar liefst 140 kg.

Een van de belangrijkste factoren van deze hometrainer is de lage instap. De instap is extra laag gehouden zodat de fiets gebruikt kan worden door zo goed als iedereen. Dit maakt het apparaat uitermate geschikt voor ouderen en mensen die minder ter been zijn.

De pedalen van de Low Entry Bike 1.1 zijn voorzien van een handige antislip laag en banden. Deze zorgen ervoor dat je voeten gemakkelijk blijven zitten terwijl je bezig bent.

De fiets is voorzien van een groot en zacht zadel dat er voor zorgt dat je een comfortabele fietservaring hebt. Dit zadel is zowel horizontaal als verticaal te verstellen.

Ook het stuur is volledig op jouw wensen af te stellen. Zo kun je hem verticaal verstellen, maar ook roteren. Zo zorg je ervoor dat je te allen tijde comfortabel kunt trainen.

kantelbaar_stuur_virtufit_low_entry

De dimensies van het toestel zijn 99 x 63 x 133 cm (LxBxH) waardoor hij verrassend compact is.

Ben je bang dat hij toch in de weg zal gaan staan? Dan kun je hem eenvoudig aan de kant rollen met behulp van de transportwieltjes aan de bodem van het apparaat.

TIP van ons: Bekijk hier de beste prijs >>


Het vliegwiel

low-entry-bike-hometrainer

Over het algemeen geldt de regel dat hoe zwaarder het vliegwiel is, hoe soepeler de oefening zal verlopen. Gelukkig hoef je je daar bij de Low Entry Bike 1.1 dan ook geen zorgen over te maken.

Het vliegwiel van het toestel weegt maar liefst 15 kg, waardoor je zo goed als gegarandeerd bent van een soepele trapbeweging. Het vliegwiel zit direct onder het zadel geplaatst, waardoor je een realistische trapervaring krijgt.  

Het vliegwiel werkt in perfecte harmonie samen met het elektromagnetische weerstandssysteem. Deze combinatie zorgt ervoor dat het toestel beschikt over 10 verschillende weerstandsniveaus.

Deze kun je eenvoudig handmatig aanpassen via de grote draaiknop die onder de trainingscomputer geplaatst zit aan de kop van het stuur.

Trainingscomputer

De trainingscomputer is het brein achter zo goed als ieder fitnessapparaat. Datzelfde geldt dan ook voor de Low Entry Bike 1.1.

Maar waar veel fitnessapparaten en hometrainers beschikken over allerlei toeters en bellen houdt de Low Entry Bike 1.1 het simpel.

trainingscomputer_display_virtufit_11

De trainingscomputer laat je namelijk enkel de parameters zien die je nodig hebt tijdens je training. Het apparaat is dus niet voorzien van verschillende voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s en bluetooth functies.

Deze parameters zijn:

 • Tijd
 • Afstand
 • Hartslag
 • Verbrandde calorieën
 • Rotaties per minuut
 • Snelheid

Deze gegevens zorgen ervoor dat je alsnog een duidelijk oogje in het zeil kunt houden tijdens je training. Zo kun je je eigen trainingsschema samenstellen of er eentje van het internet halen.

Andere mogelijkheden

De Low Entry Bike 1.1 is voorzien van nog een aantal extra dingetjes die toegevoegd zijn aan het ontwerp.

Zo zijn er hartslagsensoren geplaatst in de handgrepen van de hometrainer. Deze meten je hartslag nauwkeurig. Deze krijg je direct terug te zien op het lcd-display.

Heb je geen behoefte aan het zien van jouw trainingsdata? Dan kun je ook gebruikmaken van de tablethouder die aan de voorzijde van de trainingscomputer zit. Zo kun je gemakkelijk je favoriete film of serie kijken terwijl je bezig bent met jouw work-out.

Tot slot is de Low Entry Bike 1.1 voorzien van een handige bidonhouder. Deze zorgt ervoor dat je te allen tijde je bidon bij de hand hebt en je nooit meer dorst hebt tijdens je training.

TIP van ons: Bekijk hier de beste prijs >>


Voor wie is de VirtuFit Low Entry Bike 1.1 geschikt?

virtufit-low-entry-bike-11-hometrainer-best_reviewed

Zoals je misschien wel hebt gelezen is de Low Entry Bike 1.1 een erg veelzijdige hometrainer. Het apparaat is door zijn lage instap erg toegankelijk.

Deze toegankelijkheid maakt de hometrainer vooral geschikt voor ouderen en mensen die minder ter been zijn. Het is dus ideaal voor revalidatie en als je wilt beginnen met afvallen.

Voor- en nadelen

Dat het toestel veelzijdig is, is inmiddels wel duidelijk. Om je toch nog even een makkelijk overzicht te geven van het apparaat hebben we de belangrijkste voor- en nadelen voor je op een rijtje gezet.

Voordelen:

 • Lage instap: De lage instap maakt het apparaat extra toegankelijk. Dit zorgt ervoor dat hij perfect gebruikt kan worden door ouderen en mensen die minder ter been zijn.
 • Roterend stuur: Hoewel menig hometrainer je wel de mogelijkheid geeft om het stuur verticaal af te stellen geeft de Low Entry Bike 1.1 je nog een extra optie. Je kunt namelijk de hoek van het stuur zelf gemakkelijk aanpassen. Hierdoor kun je altijd op een comfortabele manier trainen.
 • Stevig ontwerp: Het toestel is ondanks zijn minimale ontwerp absoluut stevig. Zijn gewicht van 30,5 kg maakt het mogelijk om het toestel te gebruiken tot 140 kg. Dit maakt de hometrainer nog net even extra toegankelijk.
 • Zwaar vliegwiel: De meeste hometrainers van deze prijsklasse beschikken over een vliegwiel van onder de 10 kg. De Low Entry Bike 1.1 heeft een vliegwiel van 15 kg, waardoor het apparaat een soepele trapervaring heeft.

Nadelen

 • Weinig mogelijkheden: Hoewel het apparaat toegankelijk is voor veel verschillende mensen, geeft hij niet echt veel mogelijkheden. De trainingscomputer is enkel alleen een display die je parameters laat zien en is niet van trainingsprogramma’s voorzien.
 • Werkt op batterijen: Veel hometrainers werken op een vorm van netstroom om de trainingscomputer aan te drijven. De Low Entry Bike 1.1 wordt aangedreven door AAA-batterijen. Hierdoor moet je er wel voor zorgen dat je deze altijd in huis hebt.
 • Niet geschikt voor intensief gebruik: De Low Entry Bike 1.1 is ontwikkeld om te helpen met revalideren en afvallen. Hierdoor is het apparaat niet geschikt om intensief gebruikt te worden voor meerdere uren per dag.

Conclusie: Goede koop of niet?

Er zijn veel verschillende soorten hometrainers op de markt. Of je nu op zoek bent naar een hometrainer die je kan helpen met afvallen, het opbouwen van spieren of het opbouwen van je conditie, er is altijd een hometrainer die bij jou past.

De Low Entry Bike 1.1 is een hometrainer die ontwikkeld is speciaal voor ouderen en mensen die minder ter been zijn. Dit wordt mogelijk gemaakt door de handige extra lage instap van het toestel.

Deze zorgt ervoor dat het toestel door iedereen te bestijgen is. De extra brede poten zorgen ervoor dat het apparaat goed en stevig op zijn plek staat.

Op het gebied van technologie laat het wat te wensen aan zich over, maar het is een ideale hometrainer voor mensen die graag op een makkelijke manier aan hun conditie willen werken.

Heb je interesse in deze hometrainer? De beste prijs bekijk je via de knop hieronder:


Meer reviews:

Plaats een reactie