Stille hometrainer kopen – Beste & aandachtspunten

Je zoekt een hometrainer die stil is tijdens de training. Hierdoor ben je anderen en jezelf niet tot last.

Maar wat is nou de beste stille hometrainer om te kopen? Op deze pagina vind je direct de stilste hometrainers die het kopen echt waard zijn. Ten slotte vind je nog wat extra tips voor de aanschaf.

Beste stille hometrainers

Bekijk hieronder direct de beste mogelijkheden:

Voor thuisgebruik – FitBike Ride 5 iplus

fitbike-ride-5-iplus

Zoek je een goede stille hometrainer voor thuisgebruik, voor een niet al te hoge prijs? Dan is de Ride 5 van FitBike de beste keus.

Enorm veel gebruikers gingen jou al voor en zijn erg tevreden over dit toestel. De Ride 5 won niet voor niets maar liefst 15 keer de Best Reviewed Award.

Deze hometrainer is geruisloos tijdens het trappen en veroorzaakt nauwelijks trillingen. Je kunt er gerust mee trainen op de zolder, in de huiskamer of andere plek naar keus. Zonder anderen of jezelf tot last te zijn.

Bovendien is de kwaliteit ook erg goed en biedt het je een breed scala aan trainingsmogelijkheden. Klik hieronder voor meer informatie en de beste prijs:Professioneel gebruik – VirtuFit HTR 3.0i

htr-30

De VirtuFit HTR 3.0i is in te zetten voor semi professioneel gebruik, maar is daarnaast ook zeer populair onder de fanatieke thuissporters.

Het apparaat is werkelijk voorzien van alle luxe die je nodig hebt. Bovendien is het ook nog eens erg scherp geprijsd. Het mooie is dat je deze hometrainer nauwelijks hoort tijdens de training.

Als je het ons vraagt is dit de beste stille hometrainer op de Nederlandse markt. Klik hieronder voor meer informatie en de beste prijs:Extra tips en aandachtspunten

Hieronder nog een aantal extra tips en aandachtspunten ten behoeve van een stille hometrainer fiets.

Trillingen

Een hometrainer kan op het eerste gezicht erg stil in gebruik zijn, maar toch behoorlijk wat lawaai maken zonder dat je het in de eerste instantie doorhebt.

Dit komt door de trillingen die sommige hometrainer fietsen veroorzaken. Meestal is diegene die op de hometrainer traint hier niet de dupe van. Maar jouw (onder)buren en/of huisgenoten kunnen hier wel degelijk last van hebben.

Sommige hometrainers trillen meer dan anderen. Meestal is dit eenvoudig op te lossen door een trainingsmat onder het toestel te plaatsen.

V-belt vs ketting

Het is goed om te weten dat een hometrainer op 2 manieren aangedreven kan worden.

Allereerst met een klassieke ketting, net zoals je fiets aangedreven wordt.

En ten tweede kan het worden aangedreven met een V-belt, een stevige riem die de ketting vervangt. Je raadt het nu waarschijnlijk al; de V-belt is een stuk geruislozer tijdens het trainen.

Gelukkig zijn de meeste hometrainers tegenwoordig voorzien van een V-belt, maar enkele worden nog aangedreven door een ketting.

Geluid van de bedieningsconsole

De bedieningsconsole, oftewel het display en de trainingscomputer, maakt in sommige gevallen ook wel wat geluid. Dat kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer je een trainingsprogramma selecteert.

Ook kan het een pieptoon geven op het moment dat je een knopje indrukt. Sommige mensen ervaren dit als storend.

Gelukkig kun je bij de meeste hometrainers het geluid uitschakelen, maar het blijft wel iets om rekening mee te houden.

Goed onderhoud voor geruisloos gebruik

Ten slotte is het erg belangrijk om je hometrainer goed te onderhouden. Doe je dit namelijk niet, dan zal alles wat minder soepel lopen.

Het kan bovendien gaat piepen en gaan kraken. Wanneer dit het geval is hoef je niet direct bang te zijn dat je weerstand kapot is. Een beetje siliconenspray doet in de meeste gevallen namelijk al wonderen.

Zolang je de bewegende delen goed blijft smeren zorg je ervoor dat de hometrainer stil in gebruik blijft.Relevante artikelen:

Plaats een reactie