De beste hometrainers met rugsteun / rugleuning

Vooral als we een dagje ouder worden is het vrij gebruikelijk dat we wat meer last van ons lichaam krijgen.

Bepaalde gewrichten die niet meer zo soepel zijn als dat ze waren en een pijnlijke rug zijn vrij gebruikelijk.

En als je last van je rug hebt dan kun je wel een letterlijk steuntje in de rug gebruiken!

Gelukkig zijn er talloze verschillende hometrainers verkrijgbaar op de markt mét een rugsteun.

Dit is natuurlijk perfect als je er last van hebt. Maar wat zijn nou precies de beste hometrainers met rugleuning?

Dat hebben wij voor jou uitgezocht! Je bekijkt en vergelijkt ze direct hieronder.

Beste hometrainers met rugleuning

Hieronder hebben we een aantal hometrainers met rugsteun voor je op rijtje gezet waarvan wij vinden dat dit de beste op de markt zijn!

1. Tunturi Cardio Fit B25 X-Bike

tunturi-b25

Hij ziet er misschien wat exorbitant uit maar laat je vooral verrassen door dit puike staaltje techniek. De Cardio Fit B25 van het welbekende merk Tunturi is namelijk uitermate geschikt voor een lichte tot matig intensieve work-out. Naast dat hij voor dit soort work-out perfect is is hij uiteraard ook voorzien van een stevige maar comfortabele rugsteun.

Het vliegwiel van de Cardio Fit B25 is nog geen 2 kilo en is daardoor erg licht. Dit zorgt er ook voor dat het apparaat niet geschikt is voor een intensieve work-out, maar prima geschikt is voor licht tot matig gebruik. Het apparaat weegt slechts 19 kilo in totaal en is verrassend compact.

Ben je klaar met je work-out en wil je hem graag opbergen? Dan kun je de Cardio Fit B25 gemakkelijk opklappen. Dit zorgt ervoor dat hij nóg minder ruimte in beslag neemt tijden het opslaan hiervan.

Maar verwacht niet dat hij door zijn lichte gewicht en compacte ontwerp niets aan kan. De hometrainer is namelijk belastbaar tot wel 110 kilo en is voor erg veel mensen ook prima te gebruiken. Naast dat hij voor veel mensen te gebruiken is, is hij ook zo goed als overal te gebruiken.

De monitor van de Cardio Fit B25 werkt namelijk op batterijen en is, mede door het gewicht en de opklapbaarheid, gemakkelijk mee te nemen naar elke locatie die je wilt!

De monitor geeft niet alleen het aantal rotaties per minuut aan maar ook je afstand, gemiddelde snelheid en verbrande calorieën.

Zo kun je binnen een oogwenk precies alle belangrijke waarden zien. Het apparaat beschikt over 8 verschillende weerstandsniveaus en is gemakkelijk te bedienen door de trainingscomputer. Kijk je graag naar een filmpje of serie dan is het ook mogelijk om je tablet neer te zetten of zelfs een laptop tot 13 inch.
2. Tunturi Competence F20R

tunturi-competence-f20

Vergeleken met de vorige twee is dit qua uiterlijk misschien een beetje een gekke. Wees niet gevreesd, dit is namelijk een specifiek soort hometrainer bekend als een ‘recumbent bike’.

Waar een normale hometrainer het doel heeft om te lijken op een normale fiets treft een recumbent bike de gelijkenis met een ligfiets. Dit type hometrainer is doordoor ook immens in populariteit gestegen in de afgelopen jaren.

De Competence F20R van Tunturi is daar geen vreemde in. Deze recumbent bike is namelijk uitermate geschikt voor mensen met bijvoorbeeld rugklachten. Door het ergonomisch ontworpen en comfortabele zadel met rugsteun staat comfort hoog in het vaandel.

De rugsteun zorgt ervoor dat er geen overdreven druk wordt uitgeoefend op je rug waardoor je deze ontlast houdt. De lage instap van de fiets zorgt ervoor dat hij voor zowel jong als oud en fit en geblesseerde toegankelijk is.

Het flinke vliegwiel van 9 kilo zorgt ervoor dat je een maximaal vermogen kunt opwekken van 300 Watt. Dit kun je doen door te kiezen uit een van de 8 weerstandniveaus of een van de 3 trainingsprogramma’s te gebruiken.

Op het display van 5,5 inch, ongeveer 14 centimeter, laat je precies alle nodige informatie zien. Hier zie je je afstand, tijd, snelheid, aantal omwentelingen en hartslag. Je hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren die zitten ingebouwd in de handvatten van het apparaat.

Wil je gebruik maken van het apparaat maar in tussen ook lekker in het zonnetje zijn? Dan kun je hem gemakkelijk verplaatsen door de transportwieltjes. De monitor van het apparaat werkt op batterijen waardoor je je geen zorgen hoeft te maken over het aansluiten op netstroom. Zo kun je overal in en om het huis gebruik maken van jouw F20R.

Tot slot is hij ook nog uitgerust met een tablethouder waarmee je altijd je favoriete serie of film kunt kijken tijdens het sporten.
3. XTERRA SB2.5

xterra-recumbent-bike

Tot slot hebben we nog een hoog staaltje kwaliteit voor je in de vorm van de XTERRA SB2.5. Net als de Tunturi Competence F20R is ook dit een recumbent bike. Dit betekent dus dat hij erop ontworpen is om zoveel mogelijk te lijken op een ligfiets.

Dit praktische en ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat het niet alleen mooi staat in jouw huis maar ook dat je in alle vormen van comfort kunt trainen.

Uitgerust met een compleet comfortabele rugsteun ben je gegarandeerd van een erg goede en stabiele work-out. Ook is hij voorzien van een lage instap waardoor het voor iedereen mogelijk is om gemakkelijk gebruik te maken van het toestel zonder angst op vallen.

Het vliegwiel is de zwaarste die we tot nu toe hebben gezien, namelijk 10 kilo. Aangedreven met een poly v-riem zorgt het ervoor dat je een erg soepele training krijgt. De SB2.5 beschikt over wel 24 verschillende weerstandsniveaus en 24 verschillende trainingsprogramma’s. Hierdoor weet je zeker dat, hoe ervaren of nieuw je ook bent, er altijd wel een niveau voor jou tussen zit.

Het heldere lcd-scherm laat jou alles zien wat je wilt weten tijdens jouw work-out. Of het nou gaat om je afgelegde afstand, tijd of je hartslag, je kunt alles terugzien. Je hartslag wordt gemeten via de hartslagsensoren in de handvatten van het apparaat. Gebruik je liever een borstband? Dan is ook dat mogelijk!

Op het gebied van entertainment hoef je ook absoluut niets te kort te komen. De SB2.5 beschikt namelijk over een ingebouwd speakersysteem. Zo kun je via de AUX-kabel gemakkelijk je telefoon of tablet aansluiten en jouw favoriete muziek afspelen tijdens je training.
4. Technovita Total Access YF92

total_acess_hometrainer_met_rugsteun

Als je al een tijdje op zoek bent naar een hometrainer met rugsteun dan zal je ongetwijfeld al wel een paar namen en fabrikanten zijn tegengekomen. Het merk Technovita is wat dat betreft een beetje een onbekend merk. Maar dat betekent niet dat het niet deugt!

Het apparaat is voorzien van een erg mooi en elegant wit ontwerp. Naast het mooie uiterlijk is het ook nog eens ontworpen met een flink oog op ergonomie.

Het zitvlak is uiteraard voorzien van een compleet verstelbare rugsteun die ervoor zorgt dat je ten alle tijden comfortabel en goed te werk kunt gaan. Als je klaar bent met je oefeningen dan kun je de YF92 gemakkelijk weer opklappen en in de hoek van de kamer of in de kast kwijt. Zo staat hij nooit in de weg.

Het vliegwiel is een flinke. Met zijn 8 kilo ben je zo goed als gegarandeerd van een soepele training. Het apparaat is uitgerust met een elektromagnetisch weerstandsysteem wat voor een extra soepele work-out zorgt. De YF92 is voorzien van 8 verschillende trainingsniveaus. Zo heb je één trainingsniveau per kilo!

Het display tussen de handvatten van de hometrainer zijn voorzien van alle data die je nodig hebt voor jouw work-out. Ben je benieuwd naar jouw snelheid?

Dan wordt dat hierop weergegeven. Ook geeft hij je afstand, tijd en calorie verbranding aan hierop en heb jij de volledige controle over jouw work-out. De YF92 is niet voorzien van een trainingscomputer waardoor het aantal functies wat beperkter blijft. Ook beschikt het apparaat niet over een hartslagfunctie of connectiviteit met een borstband.

Al met al is de een prima hometrainer voor zijn prijsklasse en is hij toegankelijk voor jong en oud!
Wat is een hometrainer met rugleuning / rugsteun?

vrouw-fietst-op-hometrainer

Voordat we tot een goede keuze kunnen komen op het gebied van een hometrainer, specifiek die met een rugsteun, is het verstandig om te weten wát een hometrainer eigenlijk precies is.

Een hometrainer is een bekend fitnessapparaat dat bij veel mensen wel in de woon- of logeerkamer te vinden is.

Het is immers perfect om jezelf mee in vorm te houden zonder afhankelijk te zijn van het weer of andere factoren van buiten. Het is wat we noemen een binnen fiets.

Het doel van een hometrainer is dan ook om zo precies en accuraat mogelijk een fiets te simuleren zonder daadwerkelijk een fiets te zijn.

Vergis je niet! Het gaat niet over een spinningfiets dus. Een spinningfiets is namelijk ontworpen om te lijken op een racefiets, waar een hometrainer bedoeld is om te lijken op een normale fiets.

Het ontwerp van de hometrainer met rugleuning

rugleuningen op hometrainers

Dat is ook aan het ontwerp te zien. Uitgerust met handvatten, vaak uitgerust met hartslagsensoren, een vliegwiel, zadel en uiteraard trappers heeft een hometrainer ook wel veel weg van een fiets.

Door gebruik te maken van de trappers breng je het vliegwiel in beweging. Het vliegwiel werkt vervolgens weer samen met een elektromagnetisch weerstandsysteem om ervoor te zorgen dat je een work-out krijgt.

Het weerstandsysteem is in te stellen via de trainingscomputer. Hierop zijn vaak veel verschillende soorten trainingsprogramma’s te vinden en kun je precies bij alle nodige informatie die je nodig hebt voor je work-out.

Voor mensen die minder ter been of op leeftijd zijn is het verstandig om te letten op de instap van de hometrainer. Als de fiets een hogere instap heeft is het lastiger om deze te bestijgen en heb je een verhoogt risico op vallen bij het afstappen.

Er bestaan ook modellen die uitgerust zijn met een rugsteun voor extra comfort!

Dit zijn de modellen die we hierboven onder de loep genomen hebben.

Conclusie

Het is lang niet voor iedereen mogelijk om op een comfortabele manier te sporten. Sommige van ons hebben bijvoorbeeld last van hun gewrichten of hun rug.

Vooral onder de wat ouderen onder ons is dit natuurlijk een regelmatig voorkomend iets. Voor deze mensen zijn er daarom ook de bovenstaande hometrainers met rugsteunen.

Al deze hometrainers zijn erop gemaakt om zo comfortabel mogelijk te zijn en ervoor te zorgen dat je ten alle tijden goed te werk kunt gaan.

Zo vergroot je het comfort en verminder je de kans op nare blessures. Dit maakt het mogelijk voor iedereen om weer lekker te kunnen sporten en weer top fit te worden!

Meer koopgidsen:


Plaats een reactie