Hometrainer met lage instap kopen? Dit zijn de beste

hometrainer-lage-instap

We weten allemaal dat voldoende beweging een belangrijk onderdeel is van een gezonde leefstijl. We rennen, voetballen, fietsen en fitnessen er daarom met zijn alle ook flink op los.

Maar stel je wilt wel kunnen sporten maar je bent wat moeilijker ter been, wat moet je dan? Of misschien ben je wel aan het revalideren en is een onderdeel daarvan voldoende beweging.

We kunnen ons voorstellen dat het dan niet gemakkelijk is om zomaar een stuk te gaan fietsen of te gaan hardlopen.

Naast misschien de fysieke beperkingen is het ook wel fijn om op jouw eigen tempo te kunnen sporten vanuit huis. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om een hometrainer aan te schaffen.

Maar als je niet goed ter been bent, aan het revalideren bent of misschien al een dagje ouder bent, wil je wel gemakkelijk gebruik ervan kunnen maken.

Speciaal voor deze doelgroepen mensen zijn er hometrainers die voorzien zijn van een lage instap. Dit maakt het mogelijk om gemakkelijk de hometrainer te gebruiken.

Maar er zijn natuurlijk veel verschillende soorten hometrainers op de markt en je wilt er eentje die goed bij jou past. Daarom hebben we in dit artikel een aantal van deze hometrainers voor je op een rijtje gezet.

Een hometrainer voor jou

Natuurlijk is het, voordat we aan de hometrainers zelf beginnen, verstandig om te kijken wát een hometrainer nou precies is en wat de voordelen en eigenschappen zijn van een lage instap.

Een hometrainer kennen we misschien wel. Zo’n grote, stationaire fiets die veel mensen in de sportschool of thuis gebruiken.

Voor velen is het dan ook een ideale manier om de conditie op peil te houden of om op te warmen voordat de zware work-out gaat beginnen.

Maar het is niet alleen voor de fanatieke sporter. Sterker nog, een groot deel van de mensen met een hometrainer gebruikt hem juist om te revalideren, af te vallen of om de beenspieren wat meer te trainen.

Veel mensen kiezen dus voor een hometrainer met een lage instap.

De lage instap

Als je wat moeilijker ter been bent kun je je voorstellen dat, als je wilt gaan beginnen met je work-out, je het niet prettig vindt om op een hometrainer te moeten klimmen.

Sommigen zijn immers vrij hoog en kunnen daardoor moeilijker te gebruiken zijn.

Als je een hometrainer hebt met een lage instap is dit probleem al helemaal verholpen. Doordat de trappers van de hometrainer een stuk lager zitten is het voor veel mensen een stuk makkelijker te gebruiken.

Maar naast dat het hierdoor makkelijker opstappen is heeft een lage instap nog meer voordelen.

lage-instap-trappers

Door de lagere plaatsing van de trappers komt er minder druk te staan op de spieren en gewrichten tijdens de training.

Dit minimaliseert het risico op blessures. De lage instap zorgt ervoor dat je ook na je oefeningen gemakkelijk weer kunt afstappen.

Beste hometrainers met lage instap

Er zijn dus heel veel verschillende redenen om een hometrainer met lage instap te hebben. Wat jouw reden ook is, wij hebben voor jou de beste keuzes hieronder op een rijtje gezet.

We letten dus, naast de lage instap, op de verschillende functies, algehele kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

Hierdoor kun je de ideale hometrainer kiezen die past bij jouw behoeftes.

1. FitBike Senator

senator-hometrainer-design

We beginnen meteen met een pronkstuk. De FitBike Senator is een van de koplopers onder de hometrainers. Het is niet voor niets dat hij al jaren bovenaan de lijst staat, de prijs/kwaliteitsverhouding is immers hartstikke goed.

Ontworpen met een elegant maar sportieve look is de Senator een pronkstuk om te zien. Maar denk niet dat hij alleen maar mooi is.

De Senator heeft namelijk een supersterk ontwerp en een gewicht van 47 kilo. Hierdoor kan hij een gewicht aan tot wel 180 kilo. Het vliegwiel van 10 kilo in combinatie met de elektromagnetische weerstand zorgt ervoor dat je een soepele trapbeweging kunt maken.

Dit resulteert in een uiterst comfortabele training. Doordat hij uitgerust is met een verstelbaar gelzadel kun je in alle comfort sporten. En laten we natuurlijk het allerbelangrijkste niet vergeten. De Senator is namelijk voorzien van een lage instap. Dit alles bij elkaar zorgt ervoor dat je qua comfort niets te kort komt.

De Senator is voorzien van vele trainingsprogramma’s en over een wattageprogramma. Met het wattageprogramma kun je zelf instellen op hoeveel watt je wilt trainen.

Met een bereik tussen de 5 en 350 watt heb je dus mogelijkheden genoeg en is er voor iedereen wel een niveau van voorkeur. Nadat je gemakkelijk het wattageniveau hebt ingesteld via de trainingscomputer, houdt deze de wattage constant door de weerstand naar boven of beneden aan te passen. Hierdoor blijf je op hetzelfde niveau.

De trainingscomputer beschikt over nog meer handige functies. Zo heeft hij 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s.

Jouw hartslag, die gemeten wordt door de hartslagsensoren in de handvatten, afstand, snelheid, tijd en calorieverbruik kun je gemakkelijk terugzien op het duidelijke display.

Tot slot beschikt de Senator over een tablethouder waardoor je gemakkelijk je favoriete films en series kunt kijken tijdens jouw work-out. Een uiterst comfortabele hometrainer dus!



2. Tunturi FitCycle 70i

tunturi-fitcycle-70i

Wellicht dat Tunturi ook wel een naam is waar je op gestuit bent tijdens jouw zoektocht naar een hometrainer met lage instap.

Dat is ook niet gek want ook zij staan al jaren hoog aangeschreven op het gebied van hometrainers. Zo ook de FitCycle 70i, wat een van de laatste modellen is van Tunturi.

De FitCycle 70i is een fijn apparaat om te zien door zijn sportieve look. Met een gewicht van 31,5 kilo is hij vrij licht waardoor hij gemakkelijk neer te zetten is waar je maar wilt.

Dit wordt nog makkelijker gemaakt door de transportwieltjes aan de voorzijde van het apparaat. Maar denk niet dat hij door zijn lichte gewicht niets kan hebben!

De FitCycle 70i is namelijk te gebruiken tot een gewicht van wel 150 kilo. Dit maakt het zo dat hij voor zo goed als iedereen te gebruiken is. Het comfortabele gelzadel is, net als het stuur, gemakkelijk te verstellen. Dit zorgt voor een gegarandeerd comfortabele training.

Deze hometrainer is voorzien van een elektromagnetische weerstand en een vliegwiel van 14 kilo. De combinatie van het gewicht van het vliegwiel en de weerstand zorgen voor een vlekkeloos soepele trapsensatie. Hierdoor wordt het comfort gemaximaliseerd.

Qua technische snufjes zit je met de FitCycle 70i ook gebakken. Uitgerust met een handige trainingscomputer die beschikt over 20 verschillende, vooraf ingestelde trainingsprogramma’s. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een programma is dat bij jouw wensen aansluit.

Er zijn 32 verschillende weerstandsniveaus die variëren tussen de 10 en 350 watt. Ook deze zijn gemakkelijk via de duidelijke computer in te stellen.

Jouw calorieverbranding, hartslag, snelheid afstand en tijd zijn gemakkelijk terug te zien op het overzichtelijke display en met de tablethouder kun je gemakkelijk nog een serie kijken terwijl je sport.

Dit alles maakt FitCycle 70i een uiterst comfortabele keuze.



3. Xterra SB 2.5 Recumbent Bike

xterra-recumbent-bike

Misschien dat je even een keer of twee zult hebben gekeken met deze. De Xterra SB 2.5 is namelijk op het eerste gezicht geen normale ‘huis, tuin en keuken’ hometrainer.

Dit komt omdat de SB 2.5 een zogeheten ‘recumbent bike’ is. Een recumbent bike is een hometrainer die werkt als elke andere, alleen zijn deze gebaseerd op ligfietsen in plaats van een normale fiets.

Hierdoor beschikt de SB 2.5 over een fijne lage instap en is hij perfect voor mensen die minder ter been zijn, aan het revalideren zijn of overgewicht hebben.

Zoals je misschien al op is gevallen beschikt hij niet over een zadel maar meer over een stoel. Deze is horizontaal te verstellen.

Dit zorgt ervoor dat je ten alle tijden comfortabel kunt zitten en het risico op blessures kunt minimaliseren. Het apparaat zelf weegt 49 kilo en heeft een vliegwiel van 10 kilo met elektromagnetische weerstand. Hierdoor staat de hometrainer stevig op zijn plek en kan hij een gewicht aan tot wel 135 kilo.

De trainingscomputer van de SB 2.5 is voorzien van een overzichtelijk lcd-scherm waarop je gemakkelijk alle data kunt aflezen. De hartslagsensoren in de handvatten houden jouw hartslag bij die je terug kunt zien op het scherm. Tevens is hier ook je afstand, snelheid, aantal verbrande calorieën en tijd te zien.

De 12 voorgeprogrammeerde programma’s kun je makkelijk selecteren via de trainingscomputer, evenals de hartslag, gebruiker en wattage programma’s. De SB 2.5 beschikt over 24 verschillende weerstandsniveaus waarmee je gegarandeerd de weerstand hebt die jij zoekt.

In tegenstelling tot de andere apparaten die we tot nu toe behandeld hebben beschikt de SB 2.5 niet over een tablethouder. Maar je vervelen hoef je je absoluut niet, want er zit wel een speaker in en een AUX-kabel waarmee je gemakkelijk jouw telefoon of tablet kunt aansluiten.



4. VirtuFit iConsole HTR 2.1

virtufit-iconsole-htr-21-ergometer-hometrainer

Het klinkt misschien als een hele mond vol, maar met de VirtuFit iConsole HTR 2.1 is comfortabel sporten binnen handbereik. Deze erg sportief uitziende hometrainer voorziet namelijk van een lage instap waardoor hij voor erg veel mensen toegankelijk is.

Verder is hij gemaakt een stevige combinatie van kunststof en metaal waardoor hij een gewicht aankan tot wel 150 kilo. Verder is de hometrainer zo gemaakt dat hij volledig stabiel staat en dat met een gewicht van slechts 31 kilo. Het grote ergonomische zadel is zowel horizontaal als verticaal te verstellen. Dat gecombineerd met de verstelbare handvatten zorgen ervoor dat jij in alle comfort kunt trainen.

Verder beschikt de iConsole HTR 2.1 over 24 verschillende programma mogelijkheden. De 12 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s zijn gemakkelijk te selecteren via de trainingscomputer.

Op het overzichtelijke display kun je gemakkelijk nog kiezen uit vier hartslag programma’s, vier gebruikersprofielen, een hartslag hersteltest en een body fat test. Verder beschikt hij nog over een wattageprogramma die elektromagnetische weerstand continu aanpast om een constant niveau wattage aan te kunnen houden.

Op het lcd-scherm kun je niet alleen jouw programma’s selecteren en bedienen maar heb je ook een overzicht van waardevolle informatie.

Zo kun je precies aflezen wat jouw snelheid, afgelegde afstand, tijd, verbrande calorieën en hartslag is. De hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handvatten. Ook is het mogelijk om via een bluetooth verbinding een borstband te koppelen om nog accurater te werk te kunnen gaan.

Je kunt ook jouw smartphone koppelen om gebruik te maken van meerdere apps die ervoor zorgen dat jij de perfecte work-out krijgt die jij zoekt. Tot slot is de iConsole HTR 2.1 voorzien van een tablethouder waarmee je altijd jouw favoriete series en films kunt kijken tijdens de oefeningen.



5. FitBike Ride 3

fitbike-ride-3

Dan hebben we nog de FitBike Ride 3. Het kan zijn dat je denkt “Maar we hebben toch al een FitBike gehad?” en dat klopt absoluut. Het feit dat er twee in dit rijtje staan duidt erop dat we te maken hebben met echt vakmanschap en kwaliteit.

Zo ook de Ride 3. Wederom voorzien van een lage instap is deze hometrainer van uitstekende kwaliteit. Met een combinatie van een zwaar vliegwiel en een uiterst stevig maar sportief ontwerp kan deze hometrainer zo goed als alles aan. Het stevige ontwerp kan namelijk tot wel 135 kilo aan en is daardoor voor veel mensen gemakkelijk te gebruiken.

Het gewicht van het apparaat zelf is slechts 30 kilo wat dus duidt op echt vakmanschap. Voorzien van een comfortabel gelzadel dat zowel horizontaal als verticaal te verstellen is, is comfort geen onbekende. De hometrainer beschikt over een vliegwiel van 7 kilo en is, in combinatie met de elektromagnetische weerstanden, ontworpen zodat jij de meest comfortabele trapsensatie kunt beleven.

De Ride 3 is voorzien van 12 trainingsprogramma’s die voorgeprogrammeerd zijn. Deze verschillen tussen hartslag programma’s tot specifieke sportprogramma’s, een handmatig programma en zelfs een dieet programma. Je hebt er dus altijd wel eentje die aansluit bij wat jij zoekt.

Je hartslag wordt gemeten door de hartslagsensoren in de handvatten en zijn gemakkelijk af te lezen op het scherm. Hier zijn tevens ook jouw afstand, snelheid, verbrande calorieën en tijd te zien.

De Ride 3 is wel een hometrainer die zich echt richt op de work-out en beschikt hierdoor niet over een tablethouder of bluetooth functies.

Maar niet gevreesd, want de FitBike Ride 3 doet namelijk wel precies wat je van hem verwacht, namelijk het leveren van een goede work-out.



6. VirtuFit Low Entry Bike 1.1

low-entry-bike-1-1

Tot slot hebben we nog de VirtuFit Low Entry Bike 1.1. Ook VirtuFit hebben we inderdaad al een model van behandeld, maar ook deze is een vak apart.

De Low Entry Bike 1.1 geeft het eigenlijk in zijn naam al een beetje cadeau. De lage instap is namelijk een van zijn specifieke punten.

Het simpele model laat niet veel aan de verbeelding over en dat is juist wat het apparaat zo siert. Het frame is gemaakt van een sterk metaal dat een gewicht aan kan tot wel 140 kilo. Met een gewicht van 31 kilo, die voor 15 kilo bepaald wordt door het vliegwiel, weet je zeker dat je stevig en soepel te werk kunt gaan.

Het ergonomische zadel is groot en zacht en is zowel horizontaal als verticaal te verstellen. Ook het stuur is te verstellen en zorgt voor optimaal gebruiksgemak.  

Op het handig verlichte lcd-scherm is gemakkelijk alle informatie terug te vinden die jij wilt weten tijdens jouw work-out. Denk hierbij aan je tijd, afstand, hartslag, calorie verbruik en snelheid. Als je onder het display kijkt zit daar de grote weerstand knop. Hiermee kun je gemakkelijk de elektromagnetische weerstand instellen, variërend tussen 10 trainingsniveaus.

Mocht je nou toch liever naar jouw favoriete serie of film kijken in plaats van de data bijhouden? Dan kun je ook gemakkelijk jouw tablet in de tablethouder voor het display plaatsen. Dit maakt jouw trainingen wel erg comfortabel. En voor dat laatste stukje comfort is hij ook uitgerust met een bidonhouder. Zo heb je binnen een handomdraai jouw dorst gelest.



Conclusie

We hebben een hele boel verschillende hometrainers behandeld. Verschillende merken, functies en ontwerpen zijn immers heel normaal in deze tijd.

We hebben allemaal andere wensen en behoeftes waar de fabrikanten graag op in spelen. Eén duidelijke overeenkomst tussen alle besproken hometrainers is dat zij allemaal voorzien zijn van een fijne en makkelijke lage instap.

Een lage instap kan namelijk niet alleen heel fijn zijn maar zelfs nodig. Als je op latere leeftijd nog actief wilt blijven maar je niet meer de flexibiliteit hebt die je vroeger had dan is dit echt een vereiste.

Maar ook voor mensen die aan het revalideren zijn na een flink ongeluk of na een nare ziekte kan een lage instap van belang zijn.

Het lijkt een simpel iets en wordt soms nog wel over het hoofd gezien maar een lage instap is voor heel veel mensen van belang om hun oefeningen te kunnen doen.

Wat jouw reden ook is voor het kiezen van een hometrainer met een lage instap, je weet nu dat er genoeg keuze op de markt is en dat er altijd wel een hometrainer bij zit die aansluit bij jouw ideale beeld.






Misschien ook interessant:


Plaats een reactie