Dit zijn de beste compacte hometrainers

Wil jij graag in jouw huis een hometrainer hebben? Heb je alleen niet super veel ruimte meer over in jouw huis? Dan is de aanschaf van de beste compacte hometrainer een aanrader.

Een mini hometrainer neemt niet al te veel ruimte in beslag, maar biedt wel de gewenste functies. Bovendien hoef je – in veel gevallen – niet de hoofdprijs voor dergelijke hometrainers te betalen.

Zou jij graag een kleine hometrainer aan willen schaffen? Dan is het zaak om een goede vergelijking te maken. Dáár helpen wij je graag een handje bij!

Wij zijn namelijk alvast op zoek gegaan naar de beste compacte hometrainer van dit moment. Uiteindelijk hebben wij een top 5 samen kunnen stellen van de beste varianten. Neem onderstaande reviews op je gemakje door en schaf direct de beste mini hometrainer aan.

1. VirtuFit HTR 1.0 hometrainer

virtufit_htr_10_beste_deal

Heb je in jouw huis niet al te veel ruimte voor een hometrainer? Dan kun je alsnog deze hometrainer van het merk VirtuFit aanschaffen. Deze hometrainer is slechts 58 centimeter breed en slechts 110 centimeter lang. Dankzij deze compacte afmetingen kun je ongetwijfeld wel een geschikte plek in jouw huis vinden voor deze hometrainer.

Bovendien geniet je van echt een stabiel onderstel. De hometrainer staat stevig, heeft een aangename zit en biedt veel mogelijkheden. Zo heeft deze hometrainer een roterende massa van 8 kilogram. Met dank aan deze massa is het net alsof je op een ‘echte’ fiets zit.

Ook is het display van deze beste compacte hometrainer ultiem te noemen. Dit display is niet alleen groot, maar geeft ook nog eens meerdere waarden weer. Onder meer de afgelegde tijd, afstand en de huidige snelheid worden weergegeven. Tevens kun je jouw hartslag en de hoeveelheid calorieën in de gaten houden. Met dank aan de scan functie kun je ook nog inzicht krijgen in de vooruitgang die je boekt.

Voor dit alles betaal je bovendien niet de hoofdprijs. Als klap op de vuurpijl kun je ook nog uit 8 weerstandsniveaus kiezen. Eigenlijk heeft deze beste compacte hometrainer alles waar je naar op zoek kunt zijn!

Pluspunten:

 • Compact én stabiel
 • Inclusief vooruitgang in jouw trainingen
 • Duidelijk en groot display
 • Roterende massa van 8 kilogram
 • Voordelig geprijsd

Minpunten:

 • De fiets kan na verloop van tijd veel lawaai maken
 • Stuur is niet helemaal naar wens in te stellen2. Malatec Compacte hometrainer

malatec-compacte-hometrainer

Het aanbod van compacte hometrainers is behoorlijk divers. Je kunt voor de hierboven genoemde variant kiezen, maar je kunt ook prima voor déze variant kiezen. Dit betreft eigenlijk een unieke hometrainer, aangezien deze hometrainer uitsluitend pedalen en een klein onderstel heeft.

De vormgeving is uniek, maar dat geldt ook zeker voor de werking. Als je aan een bureau aan het werk bent, kun je de beste compacte hometrainer onder jouw bureau neerzetten. Tijdens het werken kun je op deze manier aan jouw conditie werken. Super handig!

Ook is het dus een groot voordeel dat deze mini hometrainer nagenoeg geen ruimte in beslag neemt. Het apparaat is slechts 35 centimeter breed en 40 centimeter diep. Met dank aan deze afmetingen kun je altijd wel een geschikt plekje voor deze hometrainer vinden.

Wel moet je rekening houden met beperkte toepassingsmogelijkheden. Zo is het display bijvoorbeeld behoorlijk beperkt, terwijl deze beste compacte hometrainer ook geen hartslagfunctie heeft. Aan de andere kant heeft dit apparaat wel een magnetische weerstand. Dankzij die weerstand kun je de trainingen (lekker) zwaar maken!

Pluspunten:

 • Echt heel compact vormgegeven
 • Te gebruiken tijdens bijvoorbeeld het werken
 • Voordelig geprijsd
 • Met magnetische weerstand

Minpunten:

 • Beperkte toepassingsmogelijkheden
 • Display is niet al te uitgebreid3. VirtuFit iConsole Opvouwbare Hometrainer

virtufit_opvouwbare_compacte_hometrainer

Heb je de gewenste compacte hometrainer nog niet gevonden? Dan kun je ook eens naar deze geweldige variant van VirtuFit kijken. Zoals je aan de foto al kunt zien, betreft dit een opvouwbare hometrainer. Doordat je de hometrainer in- en uit kunt klappen, staat de hometrainer in principe nooit in de weg. Handig, praktisch en ruimtebesparend.

Als je de hometrainer uitklapt, heb je bovendien een stabiele hometrainer tot jouw beschikking. De hometrainer staat stevig, heeft een verstelbaar zadel en kent ook nog een magnetische weerstand. Met dank aan deze weerstand kun je op diverse manieren trainen. Bovendien voelt het fietsen op deze hometrainer een stuk realistischer.

Ook is het super dat je deze beste compacte hometrainer aan een fitness app kunt koppelen. Dankzij deze koppeling kun je jouw trainingen naar een nóg hoger niveau tillen. Tevens kun je hiermee jouw sportprestaties monitoren en de vooruitgang inzien.

Het display van deze beste compacte hometrainer is ook ideaal te noemen. Het display is vrij groot en geeft eigenlijk alle mogelijke waarden weer. Inclusief jouw hartslag; dit is te danken aan de hartslagsensoren in het stuur. Al met al een interessante en betaalbare mini hometrainer.

Pluspunten:

 • Opvouwbaar en neemt daardoor weinig ruimte in beslag
 • Stabiel onderstel en geheel naar wens in te stellen
 • Voordelig geprijsd
 • Duidelijk display, inclusief hartslagfunctie
 • Weerstand naar eigen wens te bepalen

Minpunten:

 • De fietshouding voelt niet heel natuurlijk
 • Opvouwen kost enige gewenning4. Tunturi Stoelfiets Mini hometrainer

tunturi-mini-hometrainer

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld uit aan de beste compacte hometrainer? Dan is deze mini hometrainer van Tunturi mogelijk voor jou op het lijf geschreven. Deze hometrainer is echt compact en kost niet al te veel geld.

Bovendien kun je deze beste compacte hometrainer op veel momenten gebruiken. Tijdens het werken, als je televisie aan het kijken bent of tijdens het schillen van de aardappelen. Juist dankzij de handige vormgeving is dit een veelzijdige hometrainer.

Aan de andere kant is het geen échte hometrainer. Je kunt bijvoorbeeld geen weerstand instellen en je hebt ook geen display tot jouw beschikking. Aan de andere kant biedt dit apparaat juist wel veel mogelijkheden. De diversiteit en het feit dat je dankzij dit apparaat op bepaalde momenten in beweging komt, is een belangrijk voordeel.

Over de kwaliteit hoef je je overigens ook geen zorgen te maken. Zoals we van Tunturi gewend zijn, is ook deze mini hometrainer van de gewenste kwaliteit!

Pluspunten:

 • Handig in gebruik
 • Erg compact
 • Geschikt voor kleine én grote mensen
 • Veelzijdig te gebruiken

Minpunten:

 • Geen display
 • Geen weerstandsmogelijkheden5. VirtuFit iConsole Home Trainer

virtufit-opvouwbare-fitness-fiets

Deze lijst met beste compacte hometrainer sluiten we graag in stijl af. Dat doen we met deze opvallende variant van VirtuFit. Deze variant heeft een rugleuning en is volledig opvouwbaar. Als je het apparaat niet nodig hebt, neemt het apparaat geen ruimte in beslag. Wil je deze hometrainer wel gebruiken? Dan klap je ‘m moeiteloos uit!

Nadat je de beste compacte hometrainer met rugleuning uitgeklapt hebt, maak je hier op een aangename manier gebruik van. Je hebt een duidelijk display tot jouw beschikking, inclusief een hartslagfunctie. Ook geniet je bij deze mini hometrainer van een magnetische weerstand.

Dit is wat ons betreft een kleine hometrainer waar je echt veel kanten mee op kunt. Ideaal, aangezien het apparaat ook nog betaalbaar is!

Pluspunten:

 • Inclusief super handige rugleuning
 • Opvouwbaar (neemt nooit ruimte in beslag)
 • Inclusief hartslagfunctie
 • Veel instelmogelijkheden
 • Met een duidelijk display

Minpunten:

 • Stuur is niet helemaal naar wens in te stellen
 • De zithouding kan ongemakkelijk aanvoelenKoopgids

Wil jij de beste compacte hometrainer aanschaffen? Of ben je op zoek naar een hometrainer voor kleine mensen? Als je voor één van bovengenoemde varianten kiest, maak je wat ons betreft een prima beslissing. Deze hometrainers voldoen aan de verwachtingen en bieden veel mogelijkheden aan.

Let wel goed op de functies van een kleine hometrainer. Bepaal voor jezelf aan welke functies je écht behoefte hebt. Vervolgens kun je aan de hand van jouw voorkeuren op zoek gaan naar de beste compacte hometrainer. Je kunt in ieder geval uit meerdere soorten hometrainers kiezen!


Relevante koopgidsen:

Beste opvouwbare hometrainer

Beste senioren hometrainers

Zitfiets hometrainer kopen


Plaats een reactie